Skip to content

Baggrund

Kent Søgaard – Film- og TV komponist

En uundværlig medspiller i filmen.

Hvad med noget original musik til dine levende billeder eller til et af dine filmprojekter? Noget der passer til – og understøtter din film med dens særlige udtryk?

Mit navn er Kent Søgaard. Jeg er rytmisk musiker og komponist med mange års erfaring indenfor komposition til levende billeder. Mine produktioner spænder vidt fra underlægningsmusik til spillefilm, kortfilm, novellefilm, dokumentarudsendelser, TV reklamer, computerspil, kunstudstillinger og meget mere.

Jeg holder meget af at komponere til film, hvor musikken jo ikke er i centrum men indgår som en nok så væsentlig og stemningsskabende medspiller. Musikken er som regel er en del af en større helhed, så jeg bestræber mig på at være så lydhør og åben overfor mine samarbejdspartnere så muligt. Og gerne med en mulighed for samtidig at sætte mit personlige præg på musikken.

Jeg er uddannet på Det Jydske Musikkonservatorium i Århus og har siden hen taget en filmmusik-uddannelse i “Filmscoring” ved Hollywood filmkomponisten Hummie Mann. Mit udgangspunkt har været den rytmiske genre, men er idag brudt op så jeg arbejder indenfor alle genre. Jeg har stor respekt for genrekendskab og kan i visse tilfælde komponere indenfor en bestemt. Men ligeså tit er det en blanding af vidt forskellige genre, hvor det typisk vil det være et mix mellem det rytmiske og klassiske.

Kig og lyt dig igennem hjemmesiden og få et indtryk af de projekter jeg har været involveret i.

Kent Søgaard foto

“Jeg holder meget af at komponere til film, hvor musikken jo ikke er i centrum, men indgår som en nok så væsentlig og stemnings skabende medspiller. I processen med at komponere, prøver jeg at fokusere på at jeg IKKE skaber musik – men istedet skaber film.”

Kent Søgaard